Stichting
ICT Milieu

Stichting ICT Milieu

Van ICT Milieu naar OPEN


Eind vorige eeuw bundelden ICT-bedrijven hun krachten om gezamenlijk ICT-afval in te zamelen en te recyclen. Onder de naam ICT Milieu hebben we ons de afgelopen 20 jaar ingezet voor een positieve impact op milieu én maatschappij. Alle reden dus om terug te blikken!

Maar we kijken ook vooruit. Want vanaf 1 maart 2021 geeft Stichting OPEN namens álle producenten van elektrische en elektronische apparaten invulling aan de wettelijke producentenverantwoordelijkheid voor e-waste.

NLdigital blijft betrokken
Stichting ICT Milieu gaat dus stoppen. Maar NLdigital blijft betrokken bij Stichting OPEN. Samen met onze leden benoemen wij de bestuurder van Stichting OPEN die de producenten en importeurs van ICT-hardware vertegenwoordigt. Rob Idink, de huidige voorzitter van ICT Milieu, is de eerste bestuurder voor de productgroep ICT in het bestuur van Stichting OPEN. Hij heeft ruggespraak met onze leden en ons bureau. Hiervoor bestaat de MilieuBeleidsGroep, waarin we met betrokken leden ieder kwartaal de ontwikkelingen en standpunten over ICT en milieu bespreken. Wil je ook meepraten? Meld je hier aan.

Vragen?
Heb jij vragen over de overgang van ICT Milieu naar Stichting OPEN? Kijk voor meer informatie op nldigital.nl.